گوشی موبایل یکی از مهمترین کالاهای روزمره زندگی امروزی است. این گوشیها ساختاری شکننده دارند و ما قصد داریم که در این مقاله به چندتا از شکنندهترین بخشهای آن اشاره کنیم.
بانک اطلاعاتی تاریخ انتشار: ۱۴۰۳-۱۱-۱۸در دنیای امروزه، که هزینه تعمیرات گوشیهای هوشمند بسیار زیاد شده است، باید به برخی از اجزای گوشی توجه بیشتری نمود. گوشیها کالاهایی هستند که اگر به درستی از آنها استفاده نشود، ممکن است که دچار آسیب و شکستگی گردند.
ما در این مقاله قصد داریم که چند مورد از شکنندهترین نقاط و اجزا یک گوشی هوشمند را به شما اطلاع دهیم تا در استفاده و مراقبت از آنها دقت بیشتری داشته باشید.
صفحه نمایش یکی از حیاتیترین و همچنین حساسترین بخشهای تلفن همراه است. همانطور که تصور میکنید، شما با این قسمت میتوانید از گوشی خود استفاده کنید و میتوان گفت که پل ارتباطی شما و بخش سختافزاری گوشی به شمار میرود.
برای اکثر افراد، شکستن نمایشگر به معنی از دست دادن عملکرد اصلی گوشی است.
صفحهنمایشهای گوشی معمولاً از جنس شیشه ساخته میشوند و با توجه به این که از شیشههای مقاوم مانند Gorilla Glass استفاده میشود، این شیشهها همچنان در برابر ضربات شدید غیرقابل نفوذ نیستند.
همچنین، اگر طراحی گوشیهای مدرن را در نظر بگیرید که اکثراً نازک و سبک هستند، باعث میگردد که فشار بیشتری به نمایشگر وارد شود. صفحه شیشهای گوشی شما ممکن است هنگام سقوط گوشی از ارتفاع یا برخورد با جسم سخت ترک بخورد یا حتی شکسته شود.
بخش باتری را میتوان به عنوان یکی از مهمترین بخشهای گوشی دانست؛ زیرا گوشی انرژی مورد نیاز خود را از نیروی ذخیره شده در باتری به دست میآورد. با وجود این که باتریهای لیتیوم یون (که معمولاً در گوشیها استفاده میشود) عملاً طول عمر خوبی دارند، اما این بخش هنوز هم میتواند به راحتی آسیب ببیند.
باتریها بسیار به دما حساس هستند و نسبت به آن واکنش نشان میدهند. اگر گوشی با دمای بسیار پایین یا دمای بسیار بالا در تماس باشد یا باتری بیش از حد شارژ شود، ممکن است آسیب ببیند. علاوه بر این، فشار زیاد بر روی باتری موجب آسیب به سلولهای داخلی آن میشود که ممکن است منجر به انفجار و خطرات آتشسوزی شود.
برای این که به باتری گوشی آسیبی وارد نشود، بهتر است که از شارژرهای معتبر استفاده شود. همچنین از شارژ طولانی مدت گوشی یا قرار دادن آن در معرض گرما یا سرما خودداری نمایید.
دکمه های کم و زیاد کردن صدا و همچنین کلید پاور یکی دیگر از موارد شکننده در گوشی موبایل به حساب میآیند. کمپانیهای سازنده موبایل معمولاً این کلیدها را از جنس پلاستیک میسازند و به همین دلیل اگر گوشی از آن ناحیه با جسم سختی برخورد داشته باشد، ممکن است که آسیب ببیند. همچنین پورت شارژ و سوکت هندزفری نیز از دیگر مواردی هستند که به دلیل اتصال اشتباه، میتوانند شکسته شوند.
پورتها و دکمههای فعال معمولاً با قطعات ریز ساخته میشوند که به راحتی از طریق استفاده بیش از حد یا فشار نامناسب آسیب میبینند. علاوه بر این، این اجزا معمولاً در معرض گرد و غبار یا خاک قرار دارند که میتواند کیفیت آنها را تحت تأثیر قرار دهد. لازم به ذکر است که جنس کلیدها نیز با جنس فریم گوشی در اغلب موبایلها فرق میکند.
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پورتها و کلیدهای گوشی باید نکاتی را از جمله وارد نکردن فشار زیاد به پورتها و دکمهها رعایت کنیم. همچنین تمیز نگه داشتن این قسمتها از گرد و غبار، میتواند از آسیب به آنها جلوگیری نماید.
یکی از ویژگیهایی که کاربران گوشیها را جذب میکند، دوربین موبایل است. دوربینها امکان عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بالا را فراهم میکنند و به یکی از عوامل مهم در انتخاب گوشی تبدیل شدهاند. در طراحی جدید گوشیهای امروزی، دوربینها از قابل پشتی موبایل بیرون زدگی نسبتاً زیادی دارند. همین امر موجب میشود که در اثر برخورد پشت گوشی به جسم سخت، ابتدا لنز دوربینها آسیب ببینند.
لنزهای بیشتر دوربینها در معرض آسیب هستند و به راحتی میتوانند خراشیده شوند. توجه داشته باشید که این مشکل در گوشیهای مدرن بیشتر مشاهده میشود که دوربینها اغلب به گونهای طراحی شدهاند که از بدنه برآمدگی دارند و این امر آنها را بیشتر در معرض آسیب قرار میدهد. لنز میتواند با یک ضربه کوچک از یک سطح سخت خراشیده یا شکسته شود.
حالا شاید برای شما سؤال باشد که چگونه از لنز دوربین گوشیها مراقبت کنیم؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که استفاده از محافظ لنز و عدم قرار دادن آن در مکانهایی که ممکن است آسیب ببیند، میتواند ازکاربردیترین روشهایی باشد که از آسیب زدن به لنز اصلی گوشی جلوگیری مینماید.
فریم و شکل کلی گوشی برای محافظت از اجزای داخلی آن و تعیین شکل کلی دستگاه اهمیت بسیار بالایی دارد. این اجزا معمولاً از آلومینیوم، پلاستیک یا فولاد ساخته میشوند.
اگرچه فریمها معمولاً مقاوم هستند، اما ممکن است در اثر ضربه شدید یا فشار زیاد آسیب ببینند. گوشیهای نازک و سبک معمولاً آسیبپذیرتر هستند زیرا بدنه نازکتر آنها به خوبی ضربهها را جذب نمیکند.
برای این که از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید، بهتر است که از قابهای محافظ استفاده نمایید. همچنین از قرار دادن آن در جیبهای تنگ یا مکانهای خطرناک (جیب پشت شلوار) خودداری کنید.
با وجود پیشرفتهای چشمگیر در طراحی و ویژگیهای گوشیها در دهههای اخیر، بسیاری از بخشهای گوشی هنوز آسیبپذیر هستند. از نمایشگر و باتری گرفته تا پورتها و دوربینها، همه این اجزا برای عملکرد صحیح گوشی ضروری هستند. مراقبت از گوشی، استفاده از لوازم جانبی محافظ و دقت در نحوه استفاده از آن میتواند عمر دستگاه را افزایش داده و از تعمیرات پرهزینه جلوگیری کند.
بروزترین مقالات حوزه تکنولوژی را از پلوار بخواهید