در این مقاله قصد داریم به تفاوت بین گواهیهای IP۶۷ و IP۶۸ بپردازیم. این گواهیها میزان مقاومت در برابر گرد و غبار و همچنین نفوذ آب را بیان میکنند. برای آگاهی از جزئیات این دو گواهی با ما همراه باشید.
بانک اطلاعاتی تاریخ انتشار: ۱۴۰۲-۰۹-۱۹امروزه هنگامی که برای خرید گوشی مورد نظرتان به مشخصات فنی این گوشی مراجعه مینمایید، حتما با استاندارهای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار این گوشی رو به رو خواهید شد. این عبارت را با گواهی IP نشان میدهند که مخفف کلمه International Protection است و بیانگر میزان محافظت از گوشی در برابر عناصر بیرونی است. تفاوت اصلی گواهی IP۶۷ و IP۶۸ در میزان مقاوت در اعماق آب است.
اغلب گوشیهای هوشمند برای اینکه مقاومت بالایی داشته باشند، یا از IP۶۷ پشتیبانی میکنند یا از IP۶۸. حالا شاید برایتان سؤال باشد که این دو گواهینامه چه تفاوتهایی باهم دارند؟ به طور کلی، گوشیهای دارای گواهی IP۶۷ تا عمق ۱ متری آب در مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام میآورند اما گوشیهای دارای گواهی IP۶۸ تا عمق ۱.۵ متری آب و در مدت زمان ۳۰ دقیقه مقاومت میکنند.
این گواهی معمولا به صورت IPXX (منظور از XX همان عدد دورقمی است) نشان داده میشود. عدد اول بیانگر محافظت در برابر جسم سخت خارجی است و این عدد بین ۰ تا ۶ است که معمولاً در گوشیهای هوشمند از ۵ یا ۶ استفاده میگردد. عدد بعدی بیانگر محافظت در برابر نفوذ آب است و این عدد نیز بین ۰ تا ۸ است که در گوشیهای مختلف، متفاوت است. در این مقاله فقط به عدد ۷ و ۸ میپردازیم. هرچه این اعداد بیشتر باشند، میزان مقاومت گوشی نیز بیشتر خواهد بود.
رقم اول اگر ۵ بود، یعنی محفاظت شده در برابر نفوذ گرد و غبار و اگر ۶ بود، یعنی محافظت کامل در برابر گرد و غبار. رقم دوم اگر ۷ بود، یعنی محفاظت در برابر غوطهوری در آب تا عمق ۱ متر به مدت ۳۰ دقیقه و اگر ۸ بود، یعنی محفاظت در برابر غوطهوری در آب تا عمق ۱. ۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه.
گوشیهای دارای گوهیهای IP۶۷ یا IP۶۸ همانطور که توضیح دادیم هر دو به طور کامل در برابر نفوذ گرد و غبار مقاوم هستند و تنها در میزان مقاومت در برابر آب کمی تفاوت دارند. قبلاً فقط گوشیهای پرچمدار از این گواهیها استفاده میکردند اما حالا در اکثر گوشیهای میان رده نیز این گواهی به چشم میخورد. گوشی شما چیست و از چه گواهی IPXX استفاده میکند؟
بروزترین مقالات حوزه تکنولوژی را از پلوار بخواهید