استوار مثل کوهجاری مثل رود
جستجوهای محبوب
  • A55
  • Redmi 13
  • POCO
  • آمایا
  • 13T
  • A15
  • A35
  • پوکو F5

شارژ اولیه گوشی چند ساعت است؟

گوشی‌های موبایل به علت ساختاری که داشتند، نیازمند شارژ اولیه بودند اما اکنون که در سال 2024 هستیم، گوشی‌های هوشمند نیازی به شارژ اولیه ندارند.

بانک اطلاعاتی تاریخ انتشار: ۱۴۰۳-۰۸-۱۳
پیشنهادهایی برای شما

شیائومی ردمی نوت 13 4G با حافظه 256 و رم 8 گیگابایتی

11,050,000

سامسونگ گلکسی A06 با رم 6 و حافظه داخلی 128 گیگابایت

7,450,000

سامسونگ گلکسی A25 با رم 8 و حافظه داخلی 256 گیگابایت ویتنام A256E/DS

14,950,000

سامسونگ گلکسی A15 با رم 6 و حافظه داخلی 128 گیگابایت A155F/DS

10,750,000
شارژ اولیه گوشی چند ساعت است؟

در گذشته باوری در ذهن خریداران و فروشندگان گوشی‌های هوشمند شکل گرفته بود که این باور ریشه علمی نداشت.

آن‌ها معتقد بودند که پس از خرید گوشی‌های هوشمند، حداقل باید آن را از شب تا صبح (۸ ساعت) به شارژ متصل نمایند تا باتری آن به اصطلاح آب‌بندی شود و شارژدهی بیشتری داشته باشد.

اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مشخص شد که این باور برای گوشی‌های هوشمند امروزی مفید نیست و چه بسا به باتری گوشی آسیب وارد خواهد کرد.

باتری‌ گوشی‌های جدید به شارژ اولیه نیاز ندارد!

قبلاً اکثر مردم بر این باور بودند که باید شارژ اولیه گوشی به طور کامل انجام شود و تا قبل از این عمل نباید از گوشی استفاده نمایند. باتری گوشی‌ها ساختاری از نوع نیکل کادمیوم (Ni-Cd) و یا باتری‌های نیکل متال هیدرید (NiMH) داشتند و همین امر باعث شده بود چنین باوری در ذهن مردم شکل بگیرد.

باتری‌هایی با ساختار نیکلی، برای بازدهی و شارژدهی بهتر، نیاز به شارژ اولیه داشتند؛ اما لازم به ذکر است که دیگر دوره استفاده از باتری‌های نیکلی به پایان رسیده و به ندرت می‌توان گوشی موبایلی را در بازار پیدا کرد.

باتری‌های امروزی

امروزه اکثر کمپانی‌های سازنده تلفن همراه برای گوشی‌های خود از باتری‌های لیتیومی در دو نوع لیتیوم یون (Li-ion) و یا لیتیوم پلیمر (LiPo) استفاده می‌کنند.

این باتری‌های لیتیومی به علت ساختار بروز و مهندسی شده‌ای که دارند، از سیکل شارژ متفاوتی نسبت به باتری‌های نیکلی برخوردار شده‌اند. از همین رو دیگر نیازی به شارژ اولیه برای گوشی‌های هوشمند امروزی دیده نمی‌شود.

لازم به ذکر است که کمپانی سازنده این گوشی‌ها نیز در کاتالوگ گوشی‌ها به نوع باتری آن گوشی اشاره کرده و در صورت لیتیومی بودن، عنوان کرده است که نیازی به شارژ اولیه برای این گوشی وجود ندارد.

شارژ اولیه شیائومی

همچنین لازم به ذکر است که تمامی گوشی‌های هوشمندی که امروزه به دست شما می‌رسد، در کارخانه و پس از تولید برای تست سلامت باتری، چندین و چند بار باتری گوشی را به طور کامل شارژ و دوباره تخلیه می‌کنند. این عمل به منظور تست سلامت باتری پیش از عرضه در بازار صورت می‌گیرد. پس بنابراین گوشی‌هایی که به دست شما می‌رسند، قبلاً چندین مرتبه تست شارژ شده‌اند و شارژ اولیه برای آن‌ها معنی ندارد.

شارژ اولیه نکنید!

باید به این نکته نیز توجه کرد که باتری‌های لیتیومی نباید مدت زمان زیادی در شارژ باشند. ‌ایم کار باعث می‌شود که به باتری گوشی آسیب وارد شود و در نتیجه شاهد افت شدید عملکرد شارژدهی گوشی باشیم. به همین دلیل نیز گفته می‌شود که سعی کنید همیشه شارژ گوشی خود را بین ۸۰ تا ۲۰ درصد نگهداری کنید.

شارژ اولیه گوشی‌های شیائومی

جواب: نیازی به شارژ اولیه نیست

گوشی‌های هوشمند از برند شیائومی، یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های موجود در بازار فعلی ایران به شمار ‌می‌روند. در زمان خرید شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که آیا این گوشی نیاز به شارژ اولیه دارد یا خیر؟

برای پاسخ به این سؤال باید عنوان کرد که باتری تمامی گوشی‌های هوشمند این برند که در بازار ایران موجود هستند، از نوع لیتیومی هستند. همانطور که در بالاتر توضیح داده شد، گوشی‌هایی که دارای باتری لیتیومی هستند، نیازی به شارژ اولیه نداشته و همچنین نباید این گوشی‌ها مدت زمان زیادی به شارژ متصل باشند.

بیشتر بخوانید: چگونه از سلامت باتری گوشی شیائومی آگاه شویم؟

شارژ اولیه گوشی‌های سامسونگ 

جواب: نیازی به شارژ اولیه نیست

سامسونگ یکی از قدیمی‌ترین برند‌هایی هست که همچنان در بازار ایران مشغول به فروش گوشی و کالا‌های دیجیتال است. گوشی‌های هوشمند این برند طرفداران زیادی دارد و همچنین روزانه هزاران گوشی از این برند کره‌ای به دست خریداران می‌رسد. باتری این گوشی‌ها نیز سالیان سال است که از نوع لیتیومی است.

باتری‌های لیتیومی گوشی‌های سامسونگ نیز به شارژ اولیه نیازی ندارند. برای بازدهی بهتر باتری این گوشی‌ها، بهتر است که قبل از رسیدن درصد شارژ به زیر ۲۰ درصد، آن را به شارژ متصل نمایید و بین درصد شارژ ۸۰ تا ۹۰ درصد، آن را از شارژ جدا کنید.

شارژ اولیه گوشی سامسونگ

شارژ اولیه گوشی‌های اپل

جواب: نیازی به شارژ اولیه نیست

گوشی‌های اپل که طرفداران زیادی دارد نیز از این قاعده مستثنی نیست. باتری این گوشی‌ها نیز از نوع لیتیومی است که نیازی به شارژ اولیه ندارند. در بخش تنظیمات این گوشی‌ها می‌توان میزان سلامت باتری گوشی آیفون را نیز مشاهده نمود.

برای این که به باتری گوشی آسیب نرسد و میزان سلامت باتری همچنان قابل قبول باشد، بهتر است که از متصل کردن گوشی به شارژ برای مدت زمان زیاد خودداری کنید. همچنین همواره سعی کنید ظرفیت باتری را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد حفظ نمایید.

باید برای اولین بار باتری گوشی را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنیم؟

برای پاسخ به این سؤال باز هم به گفته‌های بالا اشاره می‌کنیم. باتری‌های لیتیومی به دلیل ساختاری که دارند، نیازی به شارژ اولیه ندارند. بنابراین نباید باتری گوشی موبایل را ۱۰۰ درصد شارژ کرد.

همچنین برای این که بتوان حداکثر کارایی را از باتری داشته باشیم، باید به نکاتی توجه کنیم. در ابتدا که گوشی جدید به دست شما می‌رسد، بهتر است که شارژ گوشی را به طور کامل تخلیه نمایید.

زیرا درصد شارژی که در حال حاضر گوشی جدید شما دارد، از زمان خروج آن از کارخانه تا وقتی که به دست شما می‌رسد، درون باتری دخیره شده و مدت زمان زیادی از آن می‌گذرد. به همین دلیل برای بار اول بهتر است که شارژ گوشی به طور کامل تخلیه شود.

بهترین درصد شارژ گوشی موبایل چقدر است؟ حالا برای شارژ کردن گوشی، لزومی ندارد که حتماً باتری آن را به طور کامل و ۱۰۰ درصد شارژ کنید. پیشنهاد می‌شود که میزان درصد باقی مانده از شارژ گوشی، بین ۲۰ تا ۸۰ درصد باشد. در این بازه، هیچ فشاری بر روی باتری اعمال نمی‌شود و در زمان طولانی مدت بیشترین بازدهی را خواهید داشت.

شارژ اولیه اپل

پس بنابراین متوجه شدیم که گوشی‌های هوشمند امروزی باتری از نوع لیتیومی دارند. با این اساس هیچکدام از این گوشی‌ها نیازی به شارژ اولیه ندارند و شارژ اولیه باعث کاهش طول عمر گوشی می‌گردد. مدل گوشی شما چیست؟ آیا شما نیز به قانون نانوشته و غلط شارژ اولیه عمل کردید یا خیر؟

نظرات

جدیدترین مقالات


بروزترین مقالات حوزه تکنولوژی را از پلوار بخواهید